Har du varit i Frankrike så har du säkert provat den här läckra bakelsen med fluffig fyllning!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smält smöret. Tillsätt vatten, mjölk, salt och socker. Koka upp och ta kastrullen från plattan. Rör ner mjölet. Rör kraftigt tills degen släpper kastrullens kant. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa smeten med elvisp i minst 5 minuter för att degen ska resa sig.
- Lägg smeten i en spritspåse med ett stort krusigt tyll och spritsa 20-22 stycken, ca 8 cm, avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 2 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda i totalt 20-25 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
- Fyllning:
Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse i en skål. Häll mjölkblandningen över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
- Sätt kastrullen på plattan och vispa tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsocker, mandelmjöl och rumsvarmt smör. Smaksätt med mandellikör. Rör om och blanda till en jämn smet. Låt kallna.
- Klipp ett litet hål i botten på bakelserna och spritsa mandelkräm i hålrummet. Sikta över florsocker och garnera med smält mörk choklad.
Publicerat den
16 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar