Du behöver inte vara konditor för att lyckas med de här vaniljkrämsfyllda petit-choustängerna garnerade med ringlad smält choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en gryta. Tillsätt 2½ dl vatten, hetta upp och ta av från värmen. Rör ner mjöl och salt. Ställ tillbaka grytan på plattan och rör om tills degen lätt lossnar från kanten. Låt svalna 5 minuter.
- Vispa ner äggen i degen ett i taget med elvisp med degkrokar så att degen blir tjock och glansig. Smörj två plåtar. Klicka ut ca 10 avlånga klickar smet på varje plåt. Grädda i ugnen 20-25 minuter tills de är gyllene. Ta ut dem, halvera dem på längden och gröp ut lite av innanmätet. Låt dem svalna på galler.
- Värm honungen i en liten gryta. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i honungen. Ta av från värmen och låt svalna. Vispa grädden tjock. Blanda vaniljhonung, crème fraiche och kardemumma i en skål. Vänd ner grädden och ställ i kylen.
- Smält chokladen. Fyll èclairerna med vaniljkräm och ringla över choklad.
Publicerat den
19 mars 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Queen..... ett intressant recept som jag ska prova i påsken återkommer om omdömen men känns klockrent! Tack Lennart(LELIS)