Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Èclairer med vaniljkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Du behöver inte vara konditor för att lyckas med de här vaniljkrämsfyllda petit-choustängerna garnerade med ringlad smält choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en gryta. Tillsätt 2½ dl vatten, hetta upp och ta av från värmen. Rör ner mjöl och salt. Ställ tillbaka grytan på plattan och rör om tills degen lätt lossnar från kanten. Låt svalna 5 minuter.
  2. Vispa ner äggen i degen ett i taget med elvisp med degkrokar så att degen blir tjock och glansig. Smörj två plåtar. Klicka ut ca 10 avlånga klickar smet på varje plåt. Grädda i ugnen 20-25 minuter tills de är gyllene. Ta ut dem, halvera dem på längden och gröp ut lite av innanmätet. Låt dem svalna på galler.
  3. Värm honungen i en liten gryta. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i honungen. Ta av från värmen och låt svalna. Vispa grädden tjock. Blanda vaniljhonung, crème fraiche och kardemumma i en skål. Vänd ner grädden och ställ i kylen.
  4. Smält chokladen. Fyll èclairerna med vaniljkräm och ringla över choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LELIS 19 mars 2013

    Hej Queen..... ett intressant recept som jag ska prova i påsken återkommer om omdömen men känns klockrent! Tack Lennart(LELIS)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.