- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Underbart gott. Ett gammalt recept som jag fått av min mor.
Instruktioner
- Vispa ägg, mjölk, salt och ev. peppar lätt med en vanlig visp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt.
Tillsätt gräslök i äggsmeten och rör om.
- Hetta upp en stekpanna med smör eller flytande margarin, på medelhög värme. Häll ner äggsmeten i stekpannan när smöret smält och slutat bubbla.
- Grädda omeletten. Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner.
- När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner. När äggsmeten stelnat är omeletten klar. Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!
- Servera gärna några skivor bröd och en tomat till omeletten.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar