Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ediths omelett med gräslök

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Underbart gott. Ett gammalt recept som jag fått av min mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, mjölk, salt och ev. peppar lätt med en vanlig visp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt. Tillsätt gräslök i äggsmeten och rör om.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör eller flytande margarin, på medelhög värme. Häll ner äggsmeten i stekpannan när smöret smält och slutat bubbla.
  3. Grädda omeletten. Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner.
  4. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner. När äggsmeten stelnat är omeletten klar. Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!
  5. Servera gärna några skivor bröd och en tomat till omeletten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.