Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterrätt med äpple och persika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Söt och god efterrätt som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur de fyra (gärna övermogna) äpplena. Skär dem i tunna skivor och bred ut i en pajform. Slå bort spadet ur burken och skär persikorna i fina klyftor och bred dem över äpplena. Ta fram en kastrull, smält smöret och blanda i socker, mjöl och mjölk. Rör om medan det kokar upp.
  2. Häll glasyren över frukten och grädda i ca 10 minuter eller tills frukten är mjuk i 225 grader. Låt kakan svalna.
  3. Rör ihop Philadelphiaosten och flor- och vaniljsockret och om man vill kan man ha i några droppar lime eller citron. Bred detta över kakan. Om man vill kan man strö över mandelspån eller valfria hackade nötter.
  4. Servera gärna med vaniljglass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.