Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen älgskav

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jag köper aldrig färdig skav utan gör från grunden - skaver av bitar från frusen köttbit. Jag gillar vilt och förstärker därför smaken med sådana kryddor. Det här ska göras med riktig grädde och koka ihop, serveras med kokt potatis (helst mandel) för att suga upp den goda såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Den frusna köttbiten måste tina något litet så att det går att skära tunna skavbitar av den.
  2. Fräs skavbitarna i gjutjärnsgryta i smör/olja, var noga med att röra runt (tänk svensk wok) så det inte fastnar i botten.
  3. Hackad gul lök samt krossade vitlöksklyftor gör nu köttet sällskap i grytan. Häll på lite vatten efter en stund så det inte bränner fast. I med morot, palsternacka och svampen, fräs runt lite. Häll sen på grädden, ha i kryddor, vin och buljongtärning. Grytan får sen stå och puttra i minst en timme. Smaka av och bedöm själv om du behöver mera av någon krydda/smaksättning.
  4. Om du vill dryga ut grytan kan du ta i mera rotfrukter i små bitar, det reder såsen på ett gott och mustigt sätt.
  5. Servera med god kokt potatis som du kan suga upp den goda såsen med. Fungerar med ris till också. Gott att ställa fram svart vinbärsgelé till för den som vill ha lite extra.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 26 oktober 2008

    Måste bara prova någon gång

  • DortheBj 25 februari 2012

    Denne var god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.