Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen boxholmsost sås till kyckling eller fläskfilé

 
Skriv ut

Denna sås är så enkel men otroligt god och denna ost är perfekt som sås. Basen är mycket enkel med bara denna goda ost och grädde, mjölk, vitlök, smör samt ganska mycket broccoli. Sen är det fritt fram egentligen att tillsätta kryddor, mer torra eller färska örter, fonder, lök, vitlök, grillsåser, vin, lite sötma som sylt, 200 g annan ost till, etc. Det man gillar helt enkelt som ytterligare smaksättare till en redan mycket god sås som man kan prova sig mycket fram på. Receptet nedan med kryddorna är mer för kycklingfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Puttra broccolin i en kastrull med vatten utan salt tills den är klar så gaffeln har samma motstånd genom tjälken som en kokt potatis.
  2. Hacka sen ner broccolin i ca 5 mm bitar och osten i mindre bitar och riv ner vitlöken. Lägg allt i en kastrull med 2 matskedar smör och grädden och låt det koka upp och sen puttra och späd med mjölken så det blir krämig och låt puttra i ca 5 min.
  3. Smaka sen av och tillsätt sen kryddorna och örtsaltet efter tycke och smak helt enkelt eller helt valfria kryddor under puttrande några minuter till.
  4. Servera med grillad kyckling eller fläskfilé med potatis, pasta eller ris och eventuellt en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.