Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen kycklingsås med fyra mixsåser

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt, snabb, mycket godare samt lite annorlunda möjligen i dagens jäktande samhälle. Har du en massa pulversåser hemma i skafferiet som bara står och samlar damm så kan man ju mixa ihop dem istället för bara köra varje enskilt med samma smak med andra produkter. Man kan dra ner på smöret till hälften på samtliga såser och tillföra lite grädde istället. Oftast kommer färdiga såser i 3 packs förpackning och här tar man 1 pack av varje och delar till hälften i en större kastrull

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek 1 cm skivad kycklingfile i lite smör och lite salt till den är genomstekt
  2. Blanda hälften av alla pulversåser i varje vit förpackning enligt manual, fast hälften av smöret som står och ersätt viss mjölk med grädden 2,5dl. Tillsätt ca 20 gr örtkryddor provencale, chilisåsen, osten, riven vitlök och koka upp såsen och låt den puttra enligt manual. Späd sen med mjölk under omrörning tills såsen uppnår rätt fasthet.
  3. Smaka sen av med små skedar av lingonsylt eller gele i för att få lite sötma och syrlighet i såsen under lätt puttring och peppra efter smak på slutet.
  4. Lägg skivor av kycklingen med såsen och servera till fluffig jasmineris och stekt lök och svamp vid sidan om och en syrlig sallad till. Klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.