- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den godaste pastan jag någonsin ätit. Det är ett recept ifrån Jamie Olivers bok.
Instruktioner
- Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Degen ska bli blank och smidig. ( Det går även att göra den i maskin)
- Dela degen i 4 bollar som du virar in i plastfolie och lägger i kylskåp för att vila minst ½ timma.
- Jag brukar frysa in de bollar som jag inte behöver, så går det snabbt nästa gång jag ska göra pasta.
- Ta fram bollen igen och platta till den och kör sedan genom en pasta maskin. Mjöla med mannagryn när du manglar degen, tills den är lagom tunn.
Koka den färdiga pastan i saltat vatten 3-4 min.
Publicerat den
10 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar