Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen pasta

 
Egen pasta Egen pasta Egen pasta
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den godaste pastan jag någonsin ätit. Det är ett recept ifrån Jamie Olivers bok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Degen ska bli blank och smidig. ( Det går även att göra den i maskin)
  2. Dela degen i 4 bollar som du virar in i plastfolie och lägger i kylskåp för att vila minst ½ timma.
  3. Jag brukar frysa in de bollar som jag inte behöver, så går det snabbt nästa gång jag ska göra pasta.
  4. Ta fram bollen igen och platta till den och kör sedan genom en pasta maskin. Mjöla med mannagryn när du manglar degen, tills den är lagom tunn. Koka den färdiga pastan i saltat vatten 3-4 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.