Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egyptisk soppa med kardemummakyckling

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En spännande rätt som är en hel måltid. Kryddsättningen är ovanlig hos oss men ger en härlig och fyllig smak åt både soppan och kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 6 delar eller 8 bitar och ta bort skinnet. Skala och skär lökarna i klyftor. Värm olja i en soppgryta och fräs löken någon minut, rör i curry och stött kardemumma och stek ytterligare 1-2 minuter.
  2. Häll på hönsbuljongen och koka upp. Lägg i kycklingbitarna, koka ca 15 minuter under lock och skumma av ytan då och då. Skala potatisen och skär den i ganska stora klyftor och lägg ner dem i grytan tillsammans med makaronerna. Koka ca 10 minuter tills makaronerna är mjuka.
  3. Ta upp kycklingibitarna. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om med curry och stötta kardemummakärnor.
  4. Servera soppan med makaroner och potatis som förrätt och sedan de brynta kycklingbitarna med citronklyftor som huvudrätt eller allt tillsammans.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.