En spännande rätt som är en hel måltid.
Kryddsättningen är ovanlig hos oss men ger en härlig och fyllig smak åt både soppan och kycklingen.
Instruktioner
- Stycka kycklingen i 6 delar eller 8 bitar och ta bort skinnet. Skala och skär lökarna i klyftor. Värm olja i en soppgryta och fräs löken någon minut, rör i curry och stött kardemumma och stek ytterligare 1-2 minuter.
- Häll på hönsbuljongen och koka upp. Lägg i kycklingbitarna, koka ca 15 minuter under lock och skumma av ytan då och då.
Skala potatisen och skär den i ganska stora klyftor och lägg ner dem i grytan tillsammans med makaronerna. Koka ca 10 minuter tills makaronerna är mjuka.
- Ta upp kycklingibitarna. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om med curry och stötta kardemummakärnor.
- Servera soppan med makaroner och potatis som förrätt och sedan de brynta kycklingbitarna med citronklyftor som huvudrätt eller allt tillsammans.
Publicerat den
13 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar