Köttbullar är nog mångas favoriträtt. De här köttbullarna har en egyptisk kryddning och en frisk smak av tomat.
Instruktioner
- Torka brödskivorna och stöt eller mal dem till brödsmulor. Kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda samman färs, ägg, chili, spiskummin och brödsmulor. Forma valnötsstora bollar och ställ dem åt sidan.
- Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i två minuter, tillsätt vitlök, koriander, tomater, buljong och lägg ner köttbullarna. Lägg på ett lock och sjud sakta i 20 minuter eller tills köttbullarna är genomstekta och såsen har tjocknat. Är såsen tunn, sjud i ytterligare 5 minuter.
- Häll vattnet i en kastrull, salta, lägg på lock och koka upp. Häll i couscousgrynen, sänk värmen, låt koka upp under omrörning tills vattnet har sugits upp.
- Skeda upp couscousen på fyra varma tallrikar, lägg på köttbullarna och häll såsen över.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar