- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
en väldigt god fläskfilé med chilismak och färska grönsaker
Instruktioner
- Ta bort allt onödigt på fläskfilén
- Blanda marinaden till köttet i en skål
hacka chilin i små bitar
och lägg i marinaden.
- Lägg fläskfilén i en påse och häll i marinaden, låt stå i kylen minst 3 tim.
- Skär broccolin och blomkålen i lagom stora bitar se bilden, skär paprikan och moröterna i stavar. Hacka vitlöken i små bitar. Skär gula löken så det blir små båtar. Riv ingefäran. Lägg allt på ett fat.
- Blanda marinaden till grönsakerna.
- Stek fläskfilén i ca 4 min per sida, när den är klar lägg den på skärbrädan och låt den vila.
- Stek grönsaker i hög värme börja med att hälla rapsolja, sen häll allt från fatet med grönsakerna.
Stek i ca 4 min häll i sweetchilisåsen, efter ca 1 min häll i marinaden för grönsakerna. Glöm inte att röra om hela tiden.
Stek i ca 1 min till, nu är det klart.
- Skär nu köttet, och lägg på grönsakerna.
- Allt är klart.
Publicerat den
22 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar