Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eijes redchilifläskfilé med ingefära och vitlöks grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

en väldigt god fläskfilé med chilismak och färska grönsaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort allt onödigt på fläskfilén
  2. Blanda marinaden till köttet i en skål hacka chilin i små bitar och lägg i marinaden.
  3. Lägg fläskfilén i en påse och häll i marinaden, låt stå i kylen minst 3 tim.
  4. Skär broccolin och blomkålen i lagom stora bitar se bilden, skär paprikan och moröterna i stavar. Hacka vitlöken i små bitar. Skär gula löken så det blir små båtar. Riv ingefäran. Lägg allt på ett fat.
  5. Blanda marinaden till grönsakerna.
  6. Stek fläskfilén i ca 4 min per sida, när den är klar lägg den på skärbrädan och låt den vila.
  7. Stek grönsaker i hög värme börja med att hälla rapsolja, sen häll allt från fatet med grönsakerna. Stek i ca 4 min häll i sweetchilisåsen, efter ca 1 min häll i marinaden för grönsakerna. Glöm inte att röra om hela tiden. Stek i ca 1 min till, nu är det klart.
  8. Skär nu köttet, och lägg på grönsakerna.
  9. Allt är klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.