Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eijes thailändska wok med färska grönsaker

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God wok som är lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna blad som på bilden, lägga allt i en skål. Blanda marinaden och häll sedan allt över köttet, blanda och låt allt stå medans du gör iordning grönsakerna.
  2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar, och hacka röda chilin och vitlöken så smått du vill. Lägg allt på en bricka.
  3. Koka upp vatten och lägg i äggnudlarna, ta bort nudlarna innan de är klara. Skölj i kallt vatten.
  4. Häll i 0,5 dl rapsolja i wokpannan Stek köttet i högvärme i tills det är klart. (kycklingen måste vara genom stekt) Lägg allt på en talrik.
  5. Häll i 0,5 dl rapsolja och börja steka grönsakerna i hög värme i ca 5 min, efter ca 2 min häll 1 dl sweetchilisås, lägg i köttet, stek i ca 2 min. Glöm inte att röra i maten hela tiden. Lägg allt på ett fint fat. Stek nu nudlarna i wokpannan i ca 1 min med den sista vitlöken, lägg sedan det på ett fat. (du kan också lägga nudlarna i grönsakerna och servera allt på ett fat)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.