Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eisenmans jordgubbstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lyxig tårta med jordgubbsmousse och vit chokladkräm. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Moussen: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Purea jordgubbarna och blanda med florsocker. Värm några matskedar jordgubbspurè i en tjockbottnad kastrull.
  2. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och lös upp det i kastrullen med jordgubbspuré. Ta kastrullen från värmen, låt svalna något och rör sedan ner i resten av jordgubbspurén.
  3. Vispa grädden och rör försiktigt ihop den med jordgubbspurén. Ställ kallt tills moussen tjocknar något.
  4. Chokladkrämen: Finhacka den vita chokladen till choklad krämen och smält den försiktigt över vattenbad. Rör ihop chokladen med cream cheese. Tillsätt grädden och blanda till en slät kräm. Ställ kallt tills krämen stelnar något men fortfarande är bredbar.
  5. Rensa och skiva ca 4 dl jordgubbar.
  6. Dela tårtbotten i tre delar med en vass kniv. Lägg den undre delen på ett tårtfat och bred ut vaniljkrämen. Lägg hälften av jordgubbsskivorna ovanpå.
  7. Lägg på den mellersta tårtbotten och bred ut jordgubbsmoussen. Lägg ut resten av de skivade jordgubbarna.
  8. Lägg på den översta tårtbotten och bred ut den vita chokladkrämen. Garnera tårtan med hela jordgubbar och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Medaso 25 oktober 2011

    Ska grädden till chokladkrämen vara ovispad?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.