De kryddiga ris- och nötfärsfyllda burritosen ugnsbakas med ost och serveras med tomatsalsa och sallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme och fräs löken 5 minuter tills den börjar bli gyllene.
- Tillsätt köttfärsen och bryn 8-10 minuter, smula under tiden färsen med en gaffel tills den är väl brynt. Tillsätt cajunkryddan och fräs 1 minut. Blanda ner 1 dl vatten. Fräs under omrörning tills allt är väl blandat. Rör ner riset och låt det bli genomvarmt. Ta av från värmen och låt svalna lätt.
- Lägg en fjärdedel av blandningen på mitten av en tortilla och rulla ihop. Upprepa med resten av tortillabröden och färsen och lägg burritosen i en ugnsfast form. Strö över osten och ugnsbaka 15 minuter tills osten har smält och burritosen är genomvarma.
- Portionera upp strimlad sallad på 4 tallrikar och lägg en burrito ovanpå. Servera genast med tomatsalsa.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar