En favvo i repris Ellens Ananaspaj
Satsen går att göras x 3 lagom är då en långpanna ..
Instruktioner
- Sätt på ugnen! 200 c
PAJDEG :
150 gr smör /margarin (rumstemp)
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blandas till en deg, trycks ut i en form och ställs i kylen !
- Under tiden fixar man fyllningen
som rörs ihop
- 2 dl Creme fraiche
1 ägg
2/3 tsk vanilj (efter tycke)
- Ta fram formen ur kylen
Lägg i ananasen häll på fyllningen o så in i ugnen.
Där skall den stå ca 25 min .
- Sen är det bara att låta svalna , smakar "kalas "ljummen med vispgrädde till .
Eller kall till kaffe /tea
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
*skrattar* Jaha, var det du som hade mitt recept?! Tack.
den här vill jag ha nästa gång vi träffas mamma!! :)
Jag säger bara såååååå gooooood! /kram Bappi
Det här receptet har jag fått av min moster en gång i tiden, Den enda skillnaden är att ananasen i "mitt" recept ska röras ner i creme fraiche blandningen. Det här blir vår påskmiddagsdessert 2010!
Fick just mail från syrran om den här pajen. Hon skrev bara "Pajen är försvinnande god..." så jag vet vad jag ska fixa med ikväll :-)
enkel att göra och jättegod :)
Så himmelskt god! Tusen tack för ett riktigt mumsigt recept :)
Så jäkla god! Jag är beroende. Utmärkt storköksrecept med, jag smakade den första gången på en skola.