- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En jätteenkel toppengod gratäng som man kan förbereda innan, och laga strax innan gästerna kommer. Bjud en grönsallad till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Koka riset enl. anvisning på paketet.
- Under tiden riset kokar...
Fräs svampen i matfett tills det knäpper i den.
Krydda med salt och peppar.
- När riset kokt färdigt:
Bred ut det kokta riset, på botten av en smord eldfast form.
Dela kycklingköttet i mindre bitar och lägg dem på riset.
Fördela den stekta svampen över köttet.
Blanda grädde och gräddfil och krydda med lite salt och peppar.
Häll över blandning av grädde och gräddfil.
Strö över osten.
Hit går rätten att förbereda.
- Gratinera 20 minuter mitt i ugnen, eller tills rätten fått fin färg.
- Serveras helst med en grönsallad till. MUMS!
Publicerat den
3 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar