Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ellens chokladtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna fantastiskt goda tårta består av en spröd botten och en len chokladfyllning. Den är väldigt god som den är men en liten klick grädde förhöjer smakupplevelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 180 grader. Ställ in en bakplåt i ugnen och låt den bli varm. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och klä den sedan med bakplåtspapper.
  2. Arbeta samman smör, mjöl, bakpulver, salt och socker till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg.
  3. Tryck ut degen i formen. Degen ska täcka bottnen och gå en bit upp längs kanten. Ställ formen i kylen 1 timma eller i frysen 20 minuter.
  4. Gör fyllningen. Vispa socker och ägg till en luftig smet och rör sedan ner mjölet. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och värm till kokpunkten. Häll mjölken över äggsmeten och blanda.
  5. Häll smeten i kastrullen och låt precis koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Lägg chokladbitarna i den tjocka smeten och rör tills chokladen har smält.
  6. Blanda ner vaniljsockret i smeten och häll därefter chokladsmeten i pajskalet. Grädda tills den precis stelnat, ca 50 minuter. Låt tårtan kallna helt innan den serveras, gärna med lite lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.