Denna fantastiskt goda tårta består av en spröd botten och en len chokladfyllning. Den är väldigt god som den är men en liten klick grädde förhöjer smakupplevelsen.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 180 grader. Ställ in en bakplåt i ugnen och låt den bli varm. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och klä den sedan med bakplåtspapper.
- Arbeta samman smör, mjöl, bakpulver, salt och socker till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg.
- Tryck ut degen i formen. Degen ska täcka bottnen och gå en bit upp längs kanten. Ställ formen i kylen 1 timma eller i frysen 20 minuter.
- Gör fyllningen. Vispa socker och ägg till en luftig smet och rör sedan ner mjölet. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och värm till kokpunkten. Häll mjölken över äggsmeten och blanda.
- Häll smeten i kastrullen och låt precis koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Lägg chokladbitarna i den tjocka smeten och rör tills chokladen har smält.
- Blanda ner vaniljsockret i smeten och häll därefter chokladsmeten i pajskalet. Grädda tills den precis stelnat, ca 50 minuter. Låt tårtan kallna helt innan den serveras, gärna med lite lättvispad grädde.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar