Det här receptet är från boken Till bords med Evert Taube. Så här står det i förordet till receptet: 'Farfar var en sommar hos Ellinor och hennes familj och skulle lära dem hushålla. Blåbärspaj var en av hennes älsklingsrätter sedan uppväxten på Sjösala. Farmor plockade bären inne på själva tomten och serverade med glass och grädde.'
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
I jakten på en paj att slänga ihop efter middagen så fastnade jag för den här eftersom den innehåller mandelmassa och jag råkar ha en rulle liggande efter julens "ikke-godis". Återkommer med betyg senare ikväll!
Eftersom vi vuxna får bestämma blir det inte mer än en trea, tyvärr. Den var alltför söt i vårt tycke. Men om man minskar på sockret en del så tror jag att den kan bli kanongod! Dottern på två år kunde inte få nog ... Hon gav den en 5a! Hade inne den i ugnen i 40 min, den hade fin färg, men var väldigt lös i mitten.