Tog receptet från forumet, har ett liknande i nån låda nånstans.....
Instruktioner
- Jag forts . att läsa vad Elsa hade skrivit , ska visst ta bort en dl farinsocker och ersätta med 1 dl sirap , helst mörk sirap .
- Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i det. Stöt anis och fänkål i en mortel och blanda i tillsammans med salt, farinsocker och ägg. Tillsätt mjöl (inte allt på en gång) och arbeta degen smidig, den får gärna vara lite kladdig när den ska jäsa första svängen. Mjölmängden kan variera rätt mycket, så bli inte förvånad om det skiljer en del...
- Jäs i bunke 1.5 timmar.
- Dela degen i 4 delar och kavla ut delarna i lämpligt stora bitar för att rullas ihop och läggas i smörade formar alternativt på plåt.
- Jäs 1.5 timmar.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Publicerat den
16 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar