Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elsas råglimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tog receptet från forumet, har ett liknande i nån låda nånstans.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag forts . att läsa vad Elsa hade skrivit , ska visst ta bort en dl farinsocker och ersätta med 1 dl sirap , helst mörk sirap .
  2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i det. Stöt anis och fänkål i en mortel och blanda i tillsammans med salt, farinsocker och ägg. Tillsätt mjöl (inte allt på en gång) och arbeta degen smidig, den får gärna vara lite kladdig när den ska jäsa första svängen. Mjölmängden kan variera rätt mycket, så bli inte förvånad om det skiljer en del...
  3. Jäs i bunke 1.5 timmar.
  4. Dela degen i 4 delar och kavla ut delarna i lämpligt stora bitar för att rullas ihop och läggas i smörade formar alternativt på plåt.
  5. Jäs 1.5 timmar.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.