- Serverar: 12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Jätteenkel att röra ihop och dessutom supergod!
Instruktioner
- Rör samman, obs! vispa ej, ägg och socker. Blanda i vetemjöl och häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter. Täck ytan med äppelklyftor och strö över pärlsockret. Hyvla margarinet tunt med en osthyvel och lägg ovanpå pärlsockret.
- Grädda kakan i 200 grader i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan eller servera den direkt ur formen. Bjud eventuellt vispgrädde eller glass till.
- Man kan med gott resultat byta ut äpplena mot plommon, persikor eller vinbär.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod !!! Snabb och lätt att göra!! Vi behövde varken grädde eller glass. Kakan var god i flera dagar! Tack för ett prima recept. Kommer att pröva receptet med olika frukter...for sure!!! TACK!! åsa
Ënkelt och gott! Strödde¨på lite kanel innan gräddning....MUMS!