Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elsas snabba äppelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jätteenkel att röra ihop och dessutom supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman, obs! vispa ej, ägg och socker. Blanda i vetemjöl och häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter. Täck ytan med äppelklyftor och strö över pärlsockret. Hyvla margarinet tunt med en osthyvel och lägg ovanpå pärlsockret.
  2. Grädda kakan i 200 grader i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan eller servera den direkt ur formen. Bjud eventuellt vispgrädde eller glass till.
  3. Man kan med gott resultat byta ut äpplena mot plommon, persikor eller vinbär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammakavat 18 september 2009

    Jättegod !!! Snabb och lätt att göra!! Vi behövde varken grädde eller glass. Kakan var god i flera dagar! Tack för ett prima recept. Kommer att pröva receptet med olika frukter...for sure!!! TACK!! åsa

  • Fiafisen79 10 oktober 2011

    Ënkelt och gott! Strödde¨på lite kanel innan gräddning....MUMS!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.