Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elsas sommarkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Detta recept fick jag av min vän Elsa som jag lärde känna när jag gick på Hällefors folkhögskola förra året. Det är en underbart god kaka som är perfekt att ta med på en picknick, eller servera med en storklick vaniljvisp hemma till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, 225 grader om du inte har varmluftsugn.
  2. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Täck en långpanna med pakplåtspapper och bred sen ut smeten över hela långpannan.
  3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sen övriga ingredienser och rör på låg värmr tills socker börjar lösa sig. Fördela jämt över smeten. OBS! Jag kallar det glasyr men den kommer att vara helt flytande.
  4. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut och skär i rutor när den har svalnat något.
  5. Vill du ha en kaka med lite friskare smak - skiva två äpplen och stick ner skivorna i kakan innan du häller på glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.