Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elsebeths Crebinetter LCHF

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Crebinetter är en typisk dansk maträtt, typ panerad pannbiff.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Forma 4 buller av färsen. Platta till bullerna som pannbiffar. Salta och peppra. Doppa biffarna i sammanvispad ägg och sedan i sesamfrö. Steka i rikligt med smör vid inte för stark värme, idet sesamfrö lättare blir vidbränd, jämförd med ströbröd.
  2. Serveras med t.ex grönsaker och svampsås.
  3. Crebinetter är en dansk rätt, nästan okänd i Sverige, men lika gott som "Dansk hakkebøf med bløde løg" tycker jag. Bara sesamfröpaneringen skiljer sig från originalet idet vi LCHF'are inte vill ha ströbröd som innehåller många kolhydrater.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zeddie5376 28 maj 2009

    Jag älskar Crebinetter (visste faktiskt inte hur man stavar till det) och tänker prova panera i sesamfrön. Det låter jättegott. Fast jag brukar använda fläskfärs för den är inte så torr. Jag är född och uppväxt i Sverige men har danska släktingar och är väl mer eller mindre uppfödd på dansk mat. Love it!

  • Rosageisha 11 oktober 2009

    Man kan även pannera i malda fläsksål (flaeskesvaer) det blir supergott! Riktiga flaeskesvaer innehåller 0% kolhydrater!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.