Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elsies rabarberpaj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod rabarberpaj, som min före detta chef bjöd på. Det blev utdelning av recept efteråt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop vetemjöl, strösocker och bakpulver. Blanda i det avsvalnade smöret.
  2. Häll den lösa smeten i en pajform. Tryck upp den mot kanten med hjälp av mjöldoppad tumme.
  3. Blanda maizena med strösockret och strö över den ogräddade pajen. Skär rabarberstjälkarna i 2 cm bitar och lägg ovanpå. Strö lite socker ovanpå och fördela den rivna mandelmassan och den flagade mandeln däröver.
  4. Grädda i 200* ca 30 minuter. Servera pajen ljummen med glass eller lätt vispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kekke46 7 maj 2011

    Har gjort din paj idag men mina rabarber är så små än så jag tog frusna. Håller med dig att den var jättegod och lättsam att göra. Högsta poäng från mig.

  • Kristinfahl 7 maj 2011

    Tack för din kommentar ! Roligt att du gillad den. Ha en skön söndag och fortsatt bra vecka !

  • echolmlund 3 augusti 2011

    gör pajen nu för andra gången! Perfekt balans mellan sött och surt :-) och för mig som både älskar kakor och mandelmassa kan det inte bli annat än högsta betyg

  • Cindroses 3 juni 2015

    Jättegod paj! Rekommenderas starkt :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.