Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elvakaffebröd

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Receptet vann 1000 kronor 1952 i tidningen Folket I Bild.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda mjöl socker finfördela matfettet tills det blir en grynig massa. Rör ut den kalla mjölken med jästen. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. 2 Mal madeln och blanda med sockret. 3. Slå upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång kaka cirka 1/2 cm tjock. Skär den i 10 cm breda remsor, som sedan skärs i trekanter. Lägg ett par teskedar med mandel-socker och en liten klick matfett på varje trekant och rulla ihop till gifflar. Lägg på smörda plåtar eller bakpapper. Låt gifflarna jäsa svalt 2 - 2½ timma. 4. Pensla de väljästa gifflarna med ägg. Strö över lite av mandel-sockerblandningen. Grädda bröden vid 250-275 gr i 10-12 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.