Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Omtyckt och mycket gott recept av Nakna Kocken. Har ej gjort själv men blivit bjuden på av min kära syster. Rekommenderas varmt och gör pomme frites själv, inte ett dugg besvärligt, sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pomme frites: Skala och skär potatisen i pomme frites liknande stavar, tjockare än strips. Häll olja i ungsplåten, för över potatisen, strö över flingsalt och pressa över vitlöken, blanda om med händerna (enklast). Sätt potatisen i ugnen i 200 grader, tills dom är klara, kanske 30-40 minuter.
  2. Dags för burgarna, försök planera in burgarna så dom är klara ungeför samtidigt som potatisen.
  3. Stek löken i olivolja i ungeför 5 minuter, löken ska bli mjuk men inte få färg. Tillsätt kryddorna i köttfärsen, rör om. Sedan tillsätts parmesanen, dijonsenapen, ägget och ströbrödet, rör om väl. Om nu smeten är kladdig tillsätt mer ströbröd. Värm lite olja i stekpanna och stek burgarna på medelhög till hög värme i 8-10 minuter (burgarna ska vara stora och bulliga), vänd på burgarna då och då.
  4. Lägg upp på rostat hamburgerbröd och servera med ketchup, inlagd gurka och den egen tillverkade pomme frites.

Kommentarer (1)

  • Tova-Clara 22 januari 2008

    Gör gärna en sallad till med röd lök, gurka och tomat. Om man vill kan man ringla över en dressing av olivolja och lite pressad citron. Bitarna ska inte vara så små. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.