- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Enkelt och gott bröd.
Passar perfekt till frukost.
Instruktioner
- Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
Rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt smör, salt och de mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk i ca 45 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 16 delar. Forma de till runda bullar och platta ut dem till 10-12 cm i diameter.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla bröden med vatten och strö över ströbrödet.
Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.
Låt bröden svalna under bakduk.
Publicerat den
20 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar