Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emily's -mysiga frukostbröd

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott bröd. Passar perfekt till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt smör, salt och de mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 45 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela degen i 16 delar. Forma de till runda bullar och platta ut dem till 10-12 cm i diameter.
  5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla bröden med vatten och strö över ströbrödet. Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min. Låt bröden svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.