Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmas aucchinilasagne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod nyttig maträtt, receptet har jag fått av min bästa vän Maarit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Skiva zucchinin i ca.1 cm tjocka bitar, skiva också champinjonerna. Stek på zucchini och champinjoner i lite olivolja så att de får lite färg.
  3. Häll i linser, krossade tomater och kikärtor i en kastrull och värm upp. Tillsätt salt, peppar, oregano, basilika, stark paprikakrydda och kajennpeppar.
  4. Ta fram en rätt stor ugnsform och gnid in med olja. Börja med ett lager zucchini, sedan hälften av såsen. Häll på champinjoner och oliverna som delats i halvor. Lägg ett lager till med de sista zucchiniskivorna. Häll över resten av såsen och smula över fetaosten.
  5. Låt stå ca 20 min i ugnen. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EvaAnB 26 oktober 2012

    Emmas acchinilasagne låter jätteglad, den skall jag prova i veckan som kommer :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.