Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmas morotssoppa med sting

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod soppa som man kan utveckla precis efter hur man känner och är sugen på. Blanda gärna ner lite yogurt om den känns för stark eller bortse chilifrukten. Servera med ditt favoritbröd med ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka gul lök och skala och hacka morötter och potatis.
  2. Fräs löken ca.3 min i smöret i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och fräs i 3 min till. Tillsätt buljongtärningarna, vatten och potatisen. Låt det koka under lock i 20 min.
  3. Mixa sedan soppan med en stavmixer och späd med lite mer vatten efter önskad konsestens. Finhacka chilifrukten och pressa vitlökarna och tillsätt i soppan. Krydda även i curry, spiskummin, salt och peppar.
  4. Låt soppan småkoka i ca.10 min.
  5. Klar att servera!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kekke46 22 februari 2011

    Hej! Håller med dig att det var sting i soppan men helt underbar, jag uteslöt saltet. Min man tog två tallrikar det vill säga mycket. Blir höga poäng

  • emmalona 22 februari 2011

    Tack vad roligt att höra :)

  • Ingegerd 2 september 2023

    Den var jättegod. Tog chili flakes istället för färsk chili

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.