- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God, enkel och annorlunda variant på lövbiff.
Passar perfekt som fredagsmiddag. Och var inte rädd för gurkan, det är den som gör större delen av rätten!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stek lövbiffen lätt i en stekpanna. Krydda och salta medan du steker. Se upp så att det inte blir bränt!
Lägg den stekta lövbiffen i en ugnsfast form. Sköj inte ur stekpannan du använde för att steka lövbiffen i! Häll i grädden och den hackade gurkan i stekpannan. Vispa runt i pannan så att det blandas och tar smak av kryddan som blev kvar efter lövbiffen. Krydda mer efter behov. Låt koka upp.
- Häll såsen över lövbiffen. Lägg sedan osten över som ett täcke. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har fått färg.
- Servera med klyftpotatis och sallad.
Publicerat den
28 mars 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag provade det här receptet i fredags och här blev betyget MVG. Jag blandade ut grädden med vatten, men det gör man efter tycke och smak. MVH Karin