Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Empanada de atu´n ( Tonfiskpirog)

 
Empanada de atu´n ( Tonfiskpirog) Empanada de atu´n ( Tonfiskpirog)
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mycket god rätt, som är lika god varm eller kall, utmärkt till buffén, eller varför inte äta den kall med sallad och öl en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med degen. Lös upp jästen i lite vatten, tillsätt olivolja ,salt, socker och mjölet, lite i sänder till man får en deg som nätt och jämt släpper kanterna., arbeta degen till en elastisk och mjuk deg låt jäsa minst 1 timma, gärna 2 timmar
  2. Hacka lök och vitlök, strimla paprikorna. Stek lök.paprikorna och vitlöken mjuka. Tillsätt tomaterna, sänk värmen, de skall småkoka till det tjocknar, ca 20 minuter, rör om då och då.
  3. Under tiden låter vi tonfisken rinna av riktigt, smula sönder tonfisken och tillsätt den, till tomatröran, låt den bli genomvarm. Ta bort från spisen. Medans den kallnar så lutar vi stekpannan, så att överflödig vätska rinner till kanten och kan avlägsnas, så att fyllningen blir så torr som möjligt.
  4. Man kan även sila den i en durkslag ett par minuter, den måste vara ganska torr, annars äventyras hela pirogen. Blanda i halvera eller hela oliver och kapris.
  5. Tag degen och dela den i två delar, kavla ut den i två tunna rundelar. Lägg en på en plåt med bakplåtspapper, lägg fyllningen på, men inte ända ut i kanterna. Lägg den andrarundeln på och nyp ihop kanterna , var noga med att stänga riktigt runt om.
  6. Pensla med vispad ägg och nagga med en gaffel så det blir små hål gör gärna ett litet krys i mitten. Sätt in i ugn på 170º strax under mitten, i ca 40 minuter eller till den är gyllen färgad. Servera med en god sallad och ett glas god öl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.