Instruktioner
Börja med fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Lägg paprikan i pannan och krydda med spiskummin, salt och chilipeppar. Häll över vattnet och låt puttra utan lock tills den mesta vätskan kokat in. Låt röran kallna.
Hacka samman de båda mjölsorterna, bakpulver, salt och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i ca 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel ca 14 cm i diameter. Lägg en klick fyllning på varje rundel och vik degen över. Nyp ihop degen runt kanterna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 12-14 minuter.
Servera empanadas nygräddade med en blandad sallad eller som tillbehör till soppa.