Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Empanadas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Piroger med ursprung från Chile, Argentina och övriga Sydamerika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att värma mjölken eller vattnet fingervarmt (ca 37 grader). Smula sedan i jästen och blanda ut den, tillsätt sedan övriga ingrediener till degen utom äggen. Blanda ut och låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Skala och finhacka vit och gul lök, stek tillsammans med köttfärsen i ungefär en matsked olivolja tills den är genomstekt, tillsätt då vin, fond, oregano, kummin samt salt och peppar. Hacka även en tomat grovt och tillsätt tillsammans med en deciliter vatten. Låt puttra tills vätskan är borta. Hårdkoka 4 av äggen.
  3. När degen jäst så kavla ut till en centimeter tjock platta och ta ut rundlar med ett glas eller liknande, kavla sedan ut dessa till några millimeters tjocklek. Lägg en klick köttfärs, 1/4 ägg (dela en halva) samt en nypa ost, och om du vill russin och oliver. När alla är fyllda så vik över den ena kanten över den andra och tryck ihop, gärna med en gaffel. Se till att de håller tätt.
  4. Sätt ugnen på 200 grader och pensla pirogerna med ett uppvispat ägg, strö sedan över oregano och grädda i ugnen ca 20 minuter, eller tills de är gyllene. Servera med förslagsvis en tomat och löksallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.