Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En annorlunda tjälknul (tjälknöl)

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gjorde denna dubbelmarinerade tjälknul till nyårsmiddagen. Superb tillsammans med briegratinerad potatis. Passar även utmärkt till buffébord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det frusna köttet i en ugnssäker form och ställ i mitten av ugnen på 75 grader C. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet efter ca 2-3 h och låt stå i ugnen tills dess att temperaturen nått 65-80 C, beroende på hur genomlagat man vill ha köttet. Detta tar ca 10-12 h.
  2. När köttet uppnått önskad temperatur ska det läggas i marinad 1 i minst 4 h.
  3. Innan köttet läggs i marinad 2 ska det skivas upp i ca ½ cm tjocka skivor och läggas på ett fat med höga kanter eller en skål. Låt ligga i ytterligare minst 4 h och ös gärna marinad 2 över köttet några gånger under tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.