Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En djonk kommer lastad

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hittade denna maträtt på menyn på min favorit Kinakrog i Eskilstuna som tyvärr har brunnit ner (under uppbyggnad igen tack och lov). Tar lite tid att göra, men helt klart värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, (råa jätteräkor, nerklippta i bitar), lök, potatismjöl, soya, vatten och lite salt och peppar till en ganska lös smet.
  2. Dela och kärna ur paprikorna.
  3. Fyll paprikahalvorna med smet och pudra ovansidan med potatismjöl. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i paprikorna med köttsidan ner och bryn tills de får färg. Vänd på paprikorna och häll i lite vatten i pannan. Låt det småputtra utan lock, då behåller paprikorna sin färg, i 20 - 25 min. Späd med mera vatten under tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.