- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Blev inspirerad från ett TV program, tror det var Emma som var i USA. Denna sås gjordes då på vitt vin och användes till fisk. Så vill du ha såsen till fisk, byt bara ut det röda vinet till vitt vin samt den mörka buljongen till en fiskbuljong.
Instruktioner
- Skär purjolök, paprika, morötter och rotselleri i bitar. Skala vitlöken och skär den i bitar.
- Koka upp vatten med buljong.
- Lägg de skurna grönsakerna och vitlöken i en kastrull och bryn dessa i matoljan snabbt. Tillsätt det kokta vattnet med buljongen, tillsätt därefter vinet. Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt därefter grädden och låt koka i ca 10 minuter.
- Tag av kastrullen och mixa allt i en matberedare eller med en mixstav.
- Sila därefter allt direkt i en kastrull, tryck lite lätt i silen för att få ur stärkelsen lite.
- Är såsen för tunn så koka upp den och tillsätt brun maizenaredning efter behov.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar