- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Om en macka ska vara huvudrätt så är det denna som gäller, man blir mätt (och fattig)!
Instruktioner
- Blanda majonnäs, crème fraiche, salt, peppar, dill och hälften av rödlöken. Skala räkorna och hacka några av dem i bitar medan lämna många hela för en bra textur.
- Blanda i räkorna i smeten och tillsätt en matsked Citrusjuice och zest. Låt stå kallt i ca 20 min till en timme för att saltet ska smälta och smakerna blandas homogent.
- Blanda en krossad avokado med salt, peppar och citrusjuice till en grov kräm.
- Koka äggen tills det är lätt hårdkokta och stek brödet ganska hårt i smör tills det blir krispigt men inte bränt.
- Montera mackan:
Bröd
Smör
Skivat ägg (ett per bröd)
Räkröra
Resten av rödlöken
50 gram av laxrom
Garnera med citron eller lime och avokadokräm
- Njut tillsammans med en Amerikans Pale Ale till Antikrundan!
Publicerat den
17 november 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser helt fantastisk ut