Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En god början med äggansjoviskräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-6 portioner
Skriv ut

Detta recept hittade jag i en tidning på 70-talet och jag tycker det är lika gott än, både som förrätt eller som vickning. En kall pilsner till och lyckan är fullkomlig.

Ingredienser

Instruktioner

Mosa de hårdkokta äggulorna och blanda med de finhackade ansjovisfileérna, löken, senapen och smöret. Tillsätt osten och rör allt till en smidig, mjuk massa. Kantskär brödskivorna och lägg samman 2 och 2 med rikligt av röran emellan. Skär de dubbla skivorna i trekanter, tryck till kanterna väl och stek snittarna i margarin eller smör alldeles innan servering. Som förrätt räcker det med 2 snittar men som vickning krävs 4-6 snittar, så gott är det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • krinolin 2 augusti 2009

    Jag bjöd på detta igår kväll o alla ville ha receptet. Kalasgott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.