Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En midsommarnattsdröm tårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Detta är verkligen som det låter - En riktig dröm tårta! Ett nyttigare alternativ till tårta eftersom den inte innehåller något gluten, raffinerat socker och mättat fett. Prova, den är himmelsk! Raw-food.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att klä bottenskivan av en springform med plastfolie.
  2. Bottnen: Mixa dadlar, nötter, kardemumma, vaniljpulver och salt tills du har ett kladdigt hack, inte en slät deg. Tryck ut i bottnen på formen och ställ i frysen.
  3. Fyllning: Häll bort blötläggningsvattnet och skölj nötterna noga. Smält oljan över ett vattenbad. Mixa nötter, olja, rabarber, jordgubbar, sirap och vaniljpulver. Mixa tills blandningen är helt slät och tillsätt eventuellt lite mer vatten om smeten är för tjock. Konsistensen ska vara som en kladdkakesmet - inte rinnig men inte heller helt fast. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen medan du gör toppingen.
  4. Topping: Smält oljan över ett vattenbad och se till att samtliga ingredienser håller ungefär samma temperatur. Mixa olja, jordgubbar och sirap till en smet och rör sedan ner rabarbern. Häll blandningen över fyllningen och toppa eventuellt med nötterna. Låt stå i frysen i minst 8 timmar.
  5. Låt tårtan tina 20-30 minuter före servering och garnera med jordgubbar, smultron och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.