Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En nötig rulle

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En nötig rulle helt i vuxen smak! Dra dig inte för att göra rulltårta – det är lättare än du tror, bara du fått in vanan. Ca: 15 bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Mal nötterna och blanda med mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nöt- och mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en ugnslångpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen 3–4 min.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret på ovansidan försiktigt och låt kakan kallna. Om papperet sitter fast kan du pensla med kallt vatten utanpå så lossar det lättare.
  5. Ta 2 tsk av grädden och blanda med muscovadosockret och kaffet, så att det löser sig. Vispa resten av grädden hårt och vänd ner socker- och kaffeblandningen.
  6. Bred fyllningen på den kalla nötkakan och rulla den från kortsidan. Kakan håller sig 2 dagar i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.