Mustig och god gratäng med både lök, potatis och rotsaker.
Instruktioner
- Skala potatis och rotfrukter. Slitsa upp och skölj purjolöken noga. Skiva potatisen tunt. Skiva moroten och palsternackan ändå tunnare.Koka potatis, morot och palsternacka i en rymlig kastrull och under lock i 5 minuter med mjölk och buljongtärning på svag värme.
- Smörj under tiden ett stort ugnsfat med lite smör. Skölj och strimla purjolöken., skala och klyfta löken. Blanda ner allt detta i potatiskastrullen och koka 3-4 minuter till. Lyft bort från värmen, salta och peppra lätt, krydda med muskot och rör ner ungefär hälften av osten. Bred ut allt i det smord fatet
och strö restern av osten ovanpå. Sätt in i 200 graders ugnsvärme 30-40 minuter.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar