Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En saftig rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig och god gratäng med både lök, potatis och rotsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och rotfrukter. Slitsa upp och skölj purjolöken noga. Skiva potatisen tunt. Skiva moroten och palsternackan ändå tunnare.Koka potatis, morot och palsternacka i en rymlig kastrull och under lock i 5 minuter med mjölk och buljongtärning på svag värme.
  2. Smörj under tiden ett stort ugnsfat med lite smör. Skölj och strimla purjolöken., skala och klyfta löken. Blanda ner allt detta i potatiskastrullen och koka 3-4 minuter till. Lyft bort från värmen, salta och peppra lätt, krydda med muskot och rör ner ungefär hälften av osten. Bred ut allt i det smord fatet och strö restern av osten ovanpå. Sätt in i 200 graders ugnsvärme 30-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.