Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En timmes-bullar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Frukostbröd, buffébröd, picknickbröd... Duscha bullarna med vatten ur en blomspruta i början av gräddningen om du vill vara säker på att få frasig skorpa. Eller sätt en långpanna med vatten nederst i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vetemjöl, strösocker, salt och matolja i matberedarens bunke. Smula ner den kylskåpskalla jästen.
  2. Värm mjölken till ca 40° och häll i bunken.
  3. Låt degkrokarna bearbeta degen 3-4 minuter. Knåda väl, minst 10 minuter om du gör degen för hand.
  4. Låt degen vila under bakduk 5 minuter.
  5. Kör några varv med maskinen. Tag upp degen på bakbordet och knåda igenom den.
  6. Forma degen till runda bullar. Doppa dem i vallmofrön och ställ på plåt med bakpapper.
  7. Låt bullarna jäsa 30-45 minuter beroende på rumsvärmen.
  8. Sätt ugnen på 225°.
  9. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

Kommentarer (1)

  • Alvia 26 februari 2010

    Jättegoda! Och enkla att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.