Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En- två- tre kakor

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

En liten, torr kaka som smakar utmärkt till t ex kräm eller fruktsoppa. Välj själv vilket utseende du vill ha genom valet av garneringssocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda samman de båda mjölsorterna samt vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
  3. Arbeta degen smidig på bakbord och rulla ut fingertjocka längder på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat äggvita.
  4. Strö på strösocker eller muscovadoråsocker eller pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 12 minuter, kakorna skall vara torra och spröda. Skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.