Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärsdricka

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Denna dricka gjorde alltid min mormor strax innan slåttern. Den är godast att dricka färsk. Det kan vara svårt att hitta enbär men de går att ersätta med enbärsolja.

Ingredienser

Instruktioner

Torka enbären i en långpanna i ugnen på 50 grader. Stöt sönder bären i mortel, och koka dem en timme i vattnet. Sila bort bären. Blanda farinsocker och humle i den heta lagen. Låt svalna till fingervärme och bland i jästen. Täck över och låt jäsa i 48 timmar. Sila och tappa upp på flaskor. Förvaras svalt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • motorbike 29 juli 2009

    Hejsan! i Enbärsdrickan är det humle med .Är det bladen eller vad är det man Använder? Mvh Maria

  • Catte77 22 augusti 2011

    Ska humlen vara färsk?

  • Dano 25 april 2012

    Det är dom kottliknande blommorna som används

  • Gunilla 19 november 2018

    Någon som vet vart man kan köpa enbärsolja/essens, nu år 2018.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.