Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärsgravad älgfilé

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kryddorna i mortel tillsammans med en del av saltet. Blanda i resten av saltet och sockret . Gnid in filén med kryddblandningen och lägg allt i en plastpåse, tillsätt ev. en msk gin om starkare enbärssmak önskas. Låt ligga i kylskåp ca 2 dygn, vänd påsen några gånger. Servera finskuren som förrätt med cornichons, körsbärstomat, sallad och kuvertbröd. Det är enklare att skiva tunnt om man låter biten ligga någon timme i frysen Kan läggas på förrättstallrik i förväg och stå i kyl till servering någon timme.
  2. Om du inte har älgfilé kan du använda ren, nöt, rådjur eller hjortfilé.
  3. OBS!!! Filén ska vara fryst minst 5 dygn före eller efter gravning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.