Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärsgravad lax med örtcrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Filéa fisken, låt skinnet sitta kvar och tag bort alla ben. Blanda socker, salt och peppar och gnid in filéerna. Lägg laxen i en form med krossade enbär under, mellan filéerna och över. Täck formen och låt den stå kallt i 2 dygn. Vänd fisken några gånger under tiden.Sås: Blanda buljong, grädde, Noilly Prat, schalottenlök och morotstärningar i en kastrull. Låt koka ihop tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll såsen varm. Fräs spenaten hastigt i smör, salta och peppra. Fördela spenaten på fyra tallrikar. Lägg på laxskivor och strö gräslök runt om. Häll såsen över gräslöken och garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.