Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärslax med timjancrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här snabbmarinerar vi laxen i krossade enbär, frisk citron och gott flingsalt, under tiden som fisken får stå och dra till sig aromerna gör du en len crème med smak av timjan. Servera allt på ett fat med god småpotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken till timjancrèmene, spara lite till servering. Blanda alla ingredienser till crèmen. Ställ i kylen.
  2. Tvätta potatisen och koka den med skalet på.
  3. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda citronsaft, enbär, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och låt marinera ca 15 minuter. Vänd laxen efter halva tiden.
  4. Skiva potatisen. Lägg upp salladsblad och potatis på 4 tallrikar. Stek laxen i smör i en stekpanna ca 1 minut per sida. Fördela laxen på tallrikarna. Lägg på en klick timjancrème och strö över resten av rödlöken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.