Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enbärsristat viltskav

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Viltskavet blandas här med svamp och enbär för att få en riktig mustig och "vild" smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina skaven något. Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Ånga den torr i en panna.
  2. Bryn matfettet i en ganska stor stekpanna. Lägg ner skaven och dela köttet med en gaffel efterhand som det tinar.
  3. Tillsätt enbär och lök och bryn allting väl. Lägg ner svampen och låt allt steka 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Dofta över mjöl och späd med grädde. Låt rätten sjuda på svag värme i 5 minuter.
  5. Smaka av med kryddor och ev messmör så får såsen en mustigare smak.
  6. Servera med mandelpotatis eller pressad potatis samt rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.