Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enchiladas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengott. Populärt bland barn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8-10 minuter tills vätskan kokat in.
  2. Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i en smord eldfastform med skarven neråt. Tärna tomaterna och strö dem över.
  3. Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner creme fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  4. Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca: 20 minuter.
  5. OBS: Bjud gärna på köpt salsasås och fräsch sallad. Vill man ha mera "hetta" kan man servera jalapenos till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.