Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enchiladas

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjöd på denna rätt på en tjej middag och alla tyckte den var jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8 - 10 minuter, tills vätskan kokat in. Lägg ut tortillabröden och fördela färs röran på mitten.
  2. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
  3. Sås: Häll vatten, buljongtärning och tomatpúre i en kastrull.
  4. Låt det koka upp. Rör ner créme fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  5. Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Babbe 11 november 2008

    Har provat den och måste säga att den var jättegod. Bjöd också flera på den och alla tyckte den var god och bad om receptet. Skall jag göra flera gånger. Bra bjudmat som kan förberedas någon timme innan. Tack för ett bra och gott recept. Kram Babbe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.