Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enchiladas

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Rulla in en läcker, lättgjord köttfärsröra i tortillabröd. En super god rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det små puttra 8-10 minuter, tills vätska kokat in.
  2. Lägg ut tortillabrödet och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
  3. Häll vatten,buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner cremefraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  4. Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnene ca 20 minuter.
  5. Bjud gärna färdigköpt salsasås och en fräsch sallad till dina gratinerade enchiladas. Vill du ha ännu mer "hetta" så servera också jalapeno till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Monicka 26 november 2009

    Hejsan!! Supergod rätt. Så god att jag gjorde den två dagar i rad. Tyckte dock när jag stekte köttfärsen att det kändes lite plant med bara salt och peppar, så jag kryddade med grillkrydda. Men vad god den var! Nya hitten här hemma.

  • lindabjallan 5 december 2009

    Ooooh Va det här var gott! Kommer absolut bjuda på denna flera gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.